HLÍVA NA JEHLE

  Kostky vepřového masa, kolečka cibule, kostky slaniny, menší klobouky hlívy, sůl, pepř, paprika, drcený kmín.
  Kloboučky, maso i slaninu okořeníme veškerým kořením. Na jehlu postupně napichujeme kostku masa, kolečko cibule, slaninu, klobouček hlívy. Pokračujeme až na konec jehly. Pečeme v troubě, jehly jsou napříč položené přes pekáč a pokapané máslem. Přiloha - brambory, zeleninový salát. Podáváme teplé.

Hlíva Blatnička

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA

  500g hlívy, 50g sádla, česnek, mletý pepř, 30g mouky, majoránka, paprika, sůl, 15g tuku, 2 cibule.
  Na sádle podusíme cibuli, přidáme hlívu nakrájenou na nudličky. Dáme do hrnce s vařící vodou, přidáme česnek utřený se solí, okořeníme pepřem a zahustímre jíškou, připravenou ze zbytku sádla mouky. Hotovou polévku okořeníme majoránkou a paprikou, zpěněnou na tuku. Podle potřeby přisolíme a podáváme.

Hlíva Blatnička

VÍDEŇSKÉ ŘÍZKY


Hlíva Blatnička

 
 KAROTKIN – dodavatel produktů ze Slovácka a Bílých Karpat - Česká republika.
© 2011 GAPROJEKTY